Like a boomerang…

Ik geloof ik karma!

Ja, ik geloof! In het lot, in karma! Geen lootje uit de loterij, maar wel dat je leven een bestemming heeft, een doel en een roeping.

Weerkerende karma: doe je iets fout komt dat als een boemerang vroeg of laat naar je terug. Maar ook omgekeerd: als je iets goed doet voor iemand anders, keert die goedheid ook terug naar jou!

JoJo Siwa – BOOMERANG (Official Video YouTube)

 

Het zit hem soms in de kleine dingen. Dagelijkse kleine puntjes waar je niet bij zou stilstaan als je er niet over nadenkt. Maar laatst moest ik wel erg lachen om mijn dommigheid. Ik zat op een bankje te wachten op de trein. Toen ik die in de verste zag afkomen spuwde ik mijn kauwgom op de grond voor me. Iets voor de trein tot stilstand kwam zette ik me recht van de bank en stapte ik daarna de trein op.
Toen ik al een poos op de trein zat voelde ik iets plakken aan mijn teenslipper… Jaja! Je kan het al raden? Er hing een plakkerig goedje aan mijn schoen! Zou het mijn kauwgom geweest zijn? Karma, dacht ik. De natuur neemt me terug!

 

Deze morgen reed ik met de fiets naar het werk. Plots zag ik een bruine leren portefeuille op de grond liggen. Ze zag er dik uit… Zou er geld inzitten? Ik remde meteen zonder twijfelen, een geluk dat mijn achterligger verderop was. Die zal ook verward gekeken hebben toen ik terug achteruit stapte…

Ik bukte me en wenste tot elke god dat daar in dat kleine ding geld zou zitten. Maar ik had niet zoveel geluk. Nieuwsgierig opende ik het lederen zakje. En ik vond een drietal bankkaarten, een identiteitskaart, een maaltijdcheques kaart en drie sleutels. Verklaarde meteen de dikte van deze portefeuille. Er stonden foto’s op de pasjes, en dat gaf het meteen een persoonlijke toets.

Ik ben een goed persoon, en besloot meteen als eerlijke vinder dit aan de eigenaar terug te bezorgen. Maar hoe vind ik die? Manlief verklaarde me nadien voor gek; “had toch lekker geld gaan afhalen! Tegenwoordig kan je dat al zonder code.” Maar zo ben ik niet, mijn man zou wel op mijn voorhoofd kunnen kloppen. Maar ieder werkt eerlijk voor zijn geld, een jongen van 23 jaar, die kan het misschien wel uitgeven aan bier. 🙂 Wie weet…

Er stond ook een foto van een kindje. Zijn zoon, een petekindje of een neef? Geen idee.

Hoe het de eigenaar zijn verloren voorwerp terug vond? Kan je het niet raden? Facebook natuurlijk! En zoals karma werkt, was de jonge eigenaar helemaal gelukkig toen hij mijn berichtje gelezen had!

Eind goed al goed. Ik heb een goeie beslissing genomen, en hij moet maar beter op zijn spullen letten! Les geleerd!

 

Coco

 

Hebben jullie al eens geld op de grond gevonden? Of een handtas. Hoe reageren jullie dan? Zijn hier eerlijke vinders tussen mijn lezers, of toch maar snel dat geld in je eigen zakken steken? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s