Start: De weg naar een beter zelfbeeld!

Het begin…

Het begon met mijn besef dat we de laatste tijd echt wel veel negatieve sfeer artikelen online gooien… Ergernissen, twijfels, gevoelens, … We zitten in een neerwaartse spiraal en ik ben bang dat ons zelfbeeld alleen maar meer de diepte in getrokken wordt.

Natuurlijk snap ik dat het allemaal een deel is van een persoonlijk ontwikkelingsproces. En dat schrijven een enorm helend proces voor ons is. Daarnaast maakt ons anoniem concept ons heel vrijuit en super eerlijk. We steken onze gevoelens niet meer weg, maar schreeuwen het uit.

En dat is goed! Maar ik zou graag onze blog wat meer kleur geven, wat meer positieve glitters sprankelen.

Ik zocht naar iemand die reacties zou schrijven op onze artikelen. Toen kreeg ik het antwoord van een mede collega dat ze echt niet zit te wachten op iemand die haar zegt hoe ze het allemaal moet gaan doen. Omdat ze het gewoon van haar af wil schrijven, en niet meer. Ik snap haar wel, ons schrijven is als een dagboek. En die antwoord ook niet, maar die luistert wel.

Dan dacht ik aan een personal coach. Iemand die net geen psychiater is, maar iemand die wel kan tips geven en aan ons zelfbeeld kan werken. Zo een coach of trainer vind je niet gratis, of heb ik in ieder geval nog niet gevonden. Interesseert, laat me weten!
Het zou iemand vast in ons team kunnen worden, iemand die aansluit in ons hecht groepje. Iemand die artikelen mee schrijft en ons zo doet nadenken over ons zelfbeeld en twijfels…

 

Cherryl Challenges

Op mijn weg kwam ik Cherryl tegen!
Wat een inspiratie!

Al meteen vond ik haar blogs zo inspirerend! Ze gaf me stof tot nadenken, maar toen ik zelf begon te schrijven voelde ik me er nadien wel sterker bij. Ze deed me een stukje groeien, doordat ik naar mezelf keek. Ik blik even terug op de voorbije weken:

 

Vandaag is het artikel 4 in de rij. Maar vanaf volgende week neem ik de uitdaging aan en doe ik mee aan De 10-daagse “Bewust jezelf zijn” Challenge.

 

Zelf meedoen met de Cherryl Challenges, kan je hier je aanmelden!

 

Het spreekt me erg aan om dit te gaan doen, dit voelt aan als iets dat ik echt nodig heb.

 

 

Eerste taak

De eerste opdracht was eigenlijk het stilstaan bij WAAROM ik deze challenges aanga… Wel daarom dit artikel. Ik ga ervoor! En we zien wel welke inspiratie het geeft, welke stappen ik ga zetten in mijn persoonlijke groei naar totaal mezelf zijn. Ik ben benieuwd! Jij ook?

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s