Valkuilen

Je wordt geboren als baby, je wordt opgevoed en de manier van leven bepaald vaak de rest van je leven. Ook als je het graag anders zou willen doen dan je is aangeleerd, zou je altijd last hebben van die valkuilen.

 

Ik ben bewust:

Maar door je bewust te zijn van deze valkuilen kan je er al wel aan werken om het toch anders te doen. Niemand is perfect en het leven bestaat uit ups en downs, waar je vaak weer van leert.

De valkuilen waar ik tegen aan loop is dat ik mijn zoontje met meer liefde zou willen laten opgroeien. Maar tegelijkertijd ook vaak tegen mezelf aan loop. Waardoor er strijd is vanbinnen. Strijd die ik de ene keer beter onder controle kan hebben dan de andere keer.

 

Mijn strijd, mijn twijfels:

Samen een dag vrij zijn, het huishouden moet gebeuren en ik wil nog wat doen achter de laptop. Maar ik wil ook rustig met mijn zoontje diverse boeken kunnen lezen, samen kunnen spelen en samen thuis kunnen zijn en leuke dingen doen.
Maar het lukt me niet waardoor we vaak weg zijn van huis, want dan lukt het me wel. Geen huishouden dat roept, de telefoon kan ik van af blijven en samen kunnen we echt even genieten.

Ik voel me dan soms ook wel schuldig, want ik wil graag dat thuis ook voor hem voelt als thuis. Als je weinig thuis bent lukt dat natuurlijk lastig.

 

Hoe doen andere moeders dit?

Een strijd die ik zeer regelmatig met mezelf heb, en me dan ook écht afvraag hoe andere moeders dit doen?

 

Janine

 

17 P valkuilen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s