Sta voor je spiegel, en kijk!

Voor de spiegel staan en jezelf één minuut, of langer aankijken.

Een Cherryl Challenge.

 

Een opdracht die Cherryl in haar artikel omschreef. Een uitdaging die ik aannam!

Make up doe ik niet op, dus die hoef ik al niet te controleren. Of mijn outfit goed zit, dat doe ik heel vaak. Vooral op het werk als ik in de lift sta met de mega grote spiegel, dan gaapt die spiegel me altijd confronterend aan… Zit m’n haar nog goed? Heb ik geen smerig vuiltje tussen mijn tanden? Even checken of mijn werkzweet niet te erg zichtbaar is in mijn witte werkpak…

Gekke bekken durf ik ook al eens maken, maar alleen als ik dan helemaal alleen in de lift sta hoor! Gewoon om mijn rimpels eens te tellen, of om mezelf te doen lachen tijdens het vermoeiende werk.

 

spiegel

 

Wie ben ik nu?

Wie ik zie als ik in de spiegel kijk? Op het werk zie ik een vermoeide vrouw in een wit pak, met wallen onder haar ogen. Maar wel netjes zonder juwelen, zoals de hygiëne voorschriften melden. Een ketting en oorbellen zouden mijn vermoeide uitstraling wel wat kunnen opfleuren.
Maar ik zie wel iemand die haar glimlach op haar lippen houd, iemand die ondanks het vele heen en weer geloop toch nog de positieve dingen uit haar job kan halen.
Ik zie iemand die de collega’s en de bewoners van het zorghuis graag zien komen omdat ze altijd zo vriendelijk en behulpzaam is.

Thuis kijk ik in de spiegel naar een mama. Een moeder die alles voor haar kinderen zal doen. Ik zal speelgoed in mijn handen hebben. Of prulletjes voor de vuilnisbak als ik weer aan het opruimen ben. Wie weet hangt daar wel een streep verf, of ergens anders een snottebel haha!

De andere tijden zal ik een vrouw zien als ik in de spiegel kijk. Mooi voor haar man, met een kleedje aan. Of ’s avonds neem ik een glimpje in de spiegel om naar mijn lingerie te kijken: ja, ik zie er nog goed uit voor mijn man!
Die enkele striemen op mijn buik, en die billen maken me tot wie ik ben. En dat hij naast dit lichaam komt slapen, maakt me steeds gelukkig!

 

01 voor de spiegel

 

Naar binnen kijken:

Ik vind het niet lastig om voor de spiegel te staan en in mijn ogen te kijken. Vroeger was dit anders… Nu heb ik wel al wat meer zelfvertrouwen opgebouwd.
Ik weet dat ik er op verschillende momenten anders uitzie. En de ene moment ben ik daar wat blijer mee dan het andere.

 

Dingen die tegen me gezegd zijn…

De laatste drie maanden probeer ik wat af te vallen, en let ik goed op wat ik tussen mijn tanden steek. Dat heeft als gevolg dat collega’s op het werk commentaar hebben. “Wat doe jij toch om te vermageren?” Ze snappen het niet dat het mij wel lukt, en hun niet.

Maar wat ik de laatste weken het meeste hoor: “Wat ben jij toch zo vermagerd in je gezicht!” Ik weet niet of het als grap is, maar ik hoor het van verschillende mensen. Dus moet er wel iets van waar zijn toch? Ik kijk mezelf aan, maar merk het niet op. Enig verschil zie ik op de weegschaal en voel ik aan mijn broeken die eindelijk wat minder om mijn buik spannen.

Ik voel me beter in mijn vel, minder opgeblazen. En een minder hongergevoel.
Ik voel me goed nu, en dat is het belangrijkste!

 

Confronterend?

Ik vind het niet ongemakkelijk om langer dan 1 minuut naar mezelf te kijken. Maar misschien is het moeilijker voor me omdat ik altijd met een gehaast gevoel in mijn lijf loop. Ik moet nog dit doen, of ik moet nog daarheen. Altijd ben ik wel met iets bezig in mijn hoofd. Dus één minuut is voor mij heel lang!

Enkel ’s avonds kan ik terug tot rust komen. Of lijkt dat alleen maar zo? Altijd bezig met gisteren, met morgen. Met lijstjes en verwachtingen. Meningen en verlangens. Mijn hoofd staat niet stil.

Misschien is het dat wel dat ik zie als ik in de spiegel in mijn ogen kijk: drukte.

Iemand die moeilijk de rust terug vind. Ik moet me vaak halt toeroepen, zet je eens neer.
Ik ken mezelf nu al beter, dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en moet op de rem gaan staan.

Slapen is mijn middel, bloggen is mijn wonder.

 

Zware last…

Tot slot zie ik in de spiegel iets op mijn rug hangen… Een grote zware rugzak! Want meid, wat draag jij allemaal met je mee! Ervaringen, herinneringen, gedachten, twijfels, … Het zijn zware lasten die op mijn rug duwen, maar ik heb een rechte rug! En ik ga door! Als doorzetter, dromerig, maar vastberaden!

 

En jij? Doe mee met deze Challenge en laat je uitdagen om 1 minuut lang naar jezelf te kijken in de spiegel! Wat voel jij dan? Welke emoties breken los, en wat zie jij in je spiegelbeeld?

 

Coco

 

 

Cherryl Challenges

00 foto op fb Cherryl

 

Dankjewel Cherryl voor deze opdrachten! Het was wat confronterend, maar ik heb echt over mezelf kunnen nadenken… Hopelijk kan jij met deze leuke blog ook anderen gaan inspireren!

Volg Cherryl op haar blog, maar ook op Facebook!

 

2 gedachten over “Sta voor je spiegel, en kijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s