Meditatie, is dat wel iets?

Ik heb wel wat kennissen die zweren bij mediteren. Ik vond het wel fascinerend, dat mediteren en wou het zo graag ook zelf kunnen. Alleen, deed yoga en daar viel ik vaak in slaap tijdens het kortdurende meditatiemomentje.  Daarom besloot ik om een privé-lesje mediteren te volgen, maar dit bleek geen echt succes…

 

Lastig

Bij het mediteren moet je proberen je focus niet te leggen op je innerlijke dialoog, of op je gedachten, die wel constant blijven voorbijkomen. De truc zou zijn er niet op in te gaan en ze te zien voor wat ze zijn, zonder verhalen te maken in je hoofd. Ik vond het lastig en besloot al heel snel om er niet mee aan de slag te gaan, het lukte toch niet.

 

Pijn

Een eind terug ging ik naar de dokter omdat ik weer last had van bijna dagelijkse hoofdpijnaanvallen. Hij verwees me door naar een kinesist met de melding dat het spanningshoofdpijn was. Ik kon al heel snel gaan, eerst kreeg ik een massage en dan nog wat oefeningen. Wist ik veel dat die oefeningen deels uit meditatie zouden bestaan om te leren ontspannen.

Je kan het al raden, ik stond niet meteen te springen om dit te gaan doen, stel je eens voor dat ik in slaap zou vallen op de tafel van die persoon.

En plots, plots lukte het wel, een geleide meditatie zorgde ervoor dat mijn focus niet op mijn gedachten kwam en ik goed kon ontspannen door de stem te volgen. Het zorgde er, tot mijn verbazing, ook voor dat ik niet in slaap viel.

 

Vaak

En nu, nu integreer ik het mediteren in mijn leven. Ik doe het bijna dagelijks, voor het slapengaan. Dan zoek ik een geleide meditatie en laat ik die afspelen terwijl ik in mijn bed lig. Ja, soms val ik in slaap, maar ik heb altijd een stukje meegenomen. Nu ben ik blij dat ik het eindelijk kan, dat mediteren.

 

Clemsie

 

 

Doen jullie het soms ook, dat mediteren? En hoe pakken jullie dat aan?
Lees meer artikelen geschreven door Clementine.

 

11 AJ meditatie
Pin dit artikel op Pinterest!

 

18 gedachten over “Meditatie, is dat wel iets?

  1. Het heeft voor mij ook heel lang geduurd voor ik het snapte en het mij lukte. Ik vond het altijd zo zweverig. Tot ik de geleide meditaties leerde kennen. Net als bij jou lukte het toen wel. En nu lukt het mij zelfs zonder een stem van iemand anders. Zalig he, die momentjes voor jezelf.

    Like

  2. Wat fijn dat je je modus heb gevonden! Meditatie is voor mij gedachtenloos zijn en eigenlijk kan ik dat heel goed gedurende de dag omdat ik veel innerlijke rust heb. Maar af en toe een geleide mediatie is heerlijk….ik val er inderdaad van in slaap!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s