Je ‘why’ vinden.

 

Vandaag Nayana van Love this Moment extra in de spotlight! Eerder schreef ik voor haar al een gastenblog over compleet gelukkig zijn. Daar vertel ik over jaloers vergelijken, negatieve troost en dankbaarheid. 

 

Love this Moment

 

Maar nu geef ik het woord door aan Nayana, die ook te vinden is op Facebook. Ze verteld ons over manieren om je ‘why’ te vinden. Wat dat precies is, lees je hier verder: 

 

Ik hoor het woord ‘why’ steeds vaker. Why betekent waarom. Waarom doe jij wat je doet? Wat is je diepste drijfveer? En dan heb ik het niet over oppervlakkigheden als ‘veel geld verdienen’. Nee, je why gaat veel dieper, helemaal naar je echte zelf! Heb jij je why al gevonden?

Een manier om erachter te komen wat jouw why is, is de volgende. Stel jezelf eens voor aan het einde van je leven. Wat zijn de dingen die jij in ieder geval gedaan wil hebben? En, nog belangrijker, wat wil jij hebben betekent voor de wereld en voor anderen?

Bij mij is dit anderen helpen en inspireren met mijn eigen verhaal en de wereld een stukje mooier achterlaten door mijn positiviteit.

 

Volg je hart

We leven tegenwoordig meer vanuit ons hoofd dan vanuit ons hart. We moeten teveel van onszelf, we moeten goede prestaties leveren. Een goede baan hebben, veel geld verdienen en indruk maken op anderen. Daardoor vergeten we wat we echt willen.

Maar, als we echt eerlijk naar onszelf zijn, zal iedereen iets hebben waar hij van gaat stralen!

Ga eens terug naar je kindertijd. Wat deed je als kind veel? Waar werd je heel blij van? Als kind staan we nog goed in verbinding met onze ziel. We zijn nog niet helemaal gevormd en geconditioneerd door de maatschappij.

Ik was als kind veel in de natuur, verzamelde eetbare planten zoals blaadjes van de paardenbloem en maakte daar een salade van. Ook vond ik de geneeskracht van kruiden heel interessant. Helaas heb ik dat op een gegeven moment losgelaten omdat het niet cool was om daarmee bezig te zijn. Maar ik heb deze passie weer teruggevonden! Voeding vind ik heel interessant en met name het effect daarvan op mijn lichaam, geweldig om me hier weer in te verdiepen!

Ook schreef ik als kind al veel. Dit doe ik nu nog steeds en wil ik ook blijven doen! Nu gebruik ik deze passie om anderen te helpen en te inspireren met mijn verhaal.

 

En nu jij!

Ik weet zeker dat jij ook de dingen wilt doen waar je echt blij van wordt, en ik bedoel niet meteen een hele omslag maken en je baan opzeggen. Nee, als je alleen maar elke dag even aandacht kunt besteden aan je passie levert dat al zoveel moois op!

Wat mij altijd goed helpt is om dingen op papier te zetten. Wanneer ik eenmaal aan het schrijven ben komen er veel meer ideeën in mij op dan als ik er alleen maar aan zou denken. Maak eens een lijst met dingen die jij leuk vindt om te doen, of die je heel graag nog eens zou willen doen!

Als je meteen aan de slag wilt met een 1 of meerdere onderwerpen uit je lijst zou je bijvoorbeeld regelmatig tijd in kunnen plannen om je nieuwe hobby uit te voeren, zoals schilderen, fotograferen, schrijven. Ook kun je een zelfstudie of cursus gaan volgen naar een onderwerp wat je heel interessant vindt. Of als je meer wil betekenen voor anderen zou je vrijwilligerswerk kunnen gaan doen, dit geeft een heel groot gevoel van voldoening.

Volg je hart en doe wat jouw ziel gelukkig maakt!

 

Nayana

 

 

Lees ook haar artikel: “Ik ben niet perfect en daar ben ik blij mee!” op haar blog.

Waarin ze verteld dat ook zij vroeger perfectionist was, maar dat dat geresulteerde in een burn-out. Niet echt het idee wat ze voor ogen had.
Daardoor is ze gaan nadenken over wat echt belangrijk is, perfect is ze niet, maar dat vind ze niet erg meer. Want: imperfectie wordt steeds populairder!

 

11 gedachten over “Je ‘why’ vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s