Gewoon jezelf zijn?

Het klinkt zo makkelijk, jezelf zijn. Het lijkt alsof dit vanzelf kan komen, je hier geen moeite moet voor doen. Maar wat als je al zo lang jezelf niet meer bent, dat je mogelijks bent vergeten hoe dat dan precies moet. Wat wanneer je hoofd je hart heeft leren overheersen? En welke heeft er dan gelijk?

 

Telkens ik denk, ja nu heb ik een mijlpaal overwonnen, een stapje dichter bij mezelf, begin ik weer te denken. Zoals een eindje terug, ik ging naar een muziekoptreden en ik heb gedanst. Ja, echt waar gedanst! Eerst heel voorzichtig, want wat zou men niet van mij denken. Ik deed mijn ogen dicht en ging mee op de muziek toen ik besefte dat ik steeds intensiever begon te dansen.

Plots maakte het me niet meer uit dat men het raar zou kunnen vinden, of wel? Waarom zou ik er anders over beginnen nadenken. De molen was gestart en ik begon mezelf tijdens het bewegen steeds meer vragen te stellen en antwoorden te geven om mezelf terug op mijn gemak te stellen, zaken zoals:

  • Hoor ik die muziek wel graag? Maakt toch niet uit, zolang je maar in de flow raakt en geniet.
  • Gaan mensen me niet raar vinden als ik dans? Och jong, het is toch een concert, dient daar toch voor.
  • Ben ik dit eigenlijk wel? Who cares, enjoy, get out of your head.
  • Ja maar je partner is dit niet gewoon, zal hij je dan nog wel leuk vinden? Dank je lief duiveltje dat je me wil beschermen, maar ik ben wel veilig nu.

 

Plots bedacht ik (denk ik) iets heel belangrijks. Hé, ik hoef niet gewoon iemand te zijn met slechts één enkele definitie. Ik kan gewoon 100 000 mensen zijn in 1 persoontje, afhankelijk van de situatie en waar ik me op dat moment goed bij voel. Zou dat het dan gewoon zijn: jezelf zijn? Of overdenk ik mezelf ook hierin weer teveel?

Liefs,
Clementine

 

09 AJ gewoon jezelf zijn_
Anoniem Jezelf op Pinterest! Pin ons!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s