Wielrenners aan het water

Coureur overlast

 

Op een namiddag  sta ik op een straathoek te babbelen met de dame van de overzetboot. (Een kleine veerboot waar je met zo’n 30 personen eventueel inclusief fiets op kan, om je te laten overvaren.) En of dat ze verhalen kan vertellen! Onder andere over coureurs, wielrenners. Hoe onbeschoft die zich wel kunnen gedragen, nee dit wordt geen reclame stunt artikel.

 

Zo vertelt ze over die keer dat ze tijdens laagwater op haar boot stond te werken, en ze boven aan de dijk iemand zich verdacht zag gedragen… Die persoon liep gebukt heen en weer, en vertrok nadien weer met z’n fiets. Omdat ze die moment veel volk had kom ze niet meteen naar de oever gaan om te kijken wat die persoon daar deed tussen haar auto en hun pauzehutje.

Eenmaal pauze kwam ze boven en viel ze meteen in grote verbazing: die persoon had z’n boodschap achtergelaten achter haar auto! Spetters inbegrepen, het was geen vaste materie…

Kilometers velden en groen, nog nooit gehoord van struiken. Verschrikkelijk! Maar nadien wel erg lachwekkend! 😊

 

Coco (1)

 

“Kijk!” Wees ze terwijl ze net haar vorig verhaal afrondde. En ik zie twee fietsers het café terras opstappen. Op zich niets mis mee denk je? Het café is gesloten, en het terras is zelfs afgesloten met een zware ketting! Ze lopen gewoon onbeschaamd door…

“Wat zijn ze nu van plan te doen?!” Kijk ik vol ongeloof toe. Blijkbaar zijn het ‘vaste klanten’ want ze weten heel goed waar ze moeten zijn… Om de waterkraan open te draaien en hun waterflesjes te vullen!

Dat doe je nu toch niet? Moest er nu nog een rode pijl staan met een groot bord ‘gratis water’ dan zou ik het nog normaal vinden. Maar dat kraantje staat verstopt tussen de opgevouwen parasols!

 

De veerbootvrouw verteld ook dat zelf al zijn de cafés gesloten, de coureurs gewoon hun lunch gaan opeten op de stoelen van het terras…  Of ze het dan ook netjes achterlaten, is maar de vraag. Zoveel picknickbanken en groene velden langs het fietspad, maar dat is zo te zien niet aantrekkelijk meer.

 

Coco

 

Ik rij terug verder. Nog nalachend om wat mensen toch vanzelfsprekend vinden, zonder nadenken zich onbeschoft gedragen.

Tot ik plots in de verte een jongedame zie stil staan op haar koersfiets, met aan de hand nog een tweede fiets. Ik vraag me af waar die tweede bestuurder is. Tot ik dichterbij kom…

Ik zie daar iemand gehurkt zitten met z’n broek op zijn knieën geschoven, en nee het had niets te maken met een sensuele houding voor een andere beurt.
Ik weet even de woorden niet terug te vinden, anders had ik mijn klep wel opengezet en hun luid toegeschreeuwd: “Hé zet je toch in de struiken… Maar laat je harde boodschap niet achter…

op iemand zijn oprit!”

 

Coco

 

 

Zag jij ook al iemand zo’n ongewenst manoeuvres uitvoeren?

 

03 AJ wielrenners
Pin ons op Pinterest!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s