Ticket naar de top!

Als blogger krijg je graag bevestiging dat je goed bezig bent. Dat zit ook erg in mijn karakter, steeds vraag ik in mijn omgeving naar feedback. Dat heeft te maken met mijn zelfvertrouwen, ook al is dat hoog gegroeid dit jaar, toch heb ik graag dat iemand me een klopje op de schouder geeft en zegt: “Je doet het goed girl!”

Go get ‘em tiger!

Het is niet alleen aanmoediging dat ik zoek, maar ik tracht ook naar feedback. Opbouwende kritiek waar ik graag naar luister, omdat ik uit mijn fouten kan groeien.

Ik vind weinig mensen die vlakaf zeggen hoe ze mijn werk vinden, misschien zoek ik wel op de verkeerde plaatsen? Iemand die me kan aanwijzen waar ik karakters vind die geen blad voor de mond nemen en mij eerlijk hun mening zeggen?

Of misschien zijn er wel te weinig lezers die recht door zee kunnen of willen zijn. Zijn ze bang om je hart te kwetsen, omdat ze weten dat een blog maken veel energie en tijd kost. Dat is waar, bloggen vraagt genoeg van je vrije tijd. En dan is het attent dat ze daar aan denken.

Maar ik ben er klaar voor! Laat die gepeperde commentaren maar komen! Als ze zuur smaken, laat me er dan maar even op kauwen, na een tijdje verteren weet ik wat ik er mee moet doen: uit leren, en doorgaan!

 

45 één mening

 

Dit is niet mijn eerste leerjaar bloggen, achter de schermen heb ik al meerdere schooljaren achter de rug…

Natuurlijk heb ik ook al negatieve kritiek moeten slikken. Niet voor alle meningen heb ik mijn blog al veranderd! Maar er zijn er wel een aantal waar ik onderzoek naar gedaan heb, mijn conclusies uit trok, en dan wel kleine dingen aangepast heb…

 

Zo waren enkele opmerkingen:

  • “Je moet een ander logo hebben!”
    Ik heb daar even over nagedacht, maar ik voel me het beste met deze. En ons team is daar ook mee akkoord, het uiteindelijke ontwerp is samen besproken.
  • “Waarom zit je nog niet op Twitter? Of andere sociale media?”
    Net heb ik er ook onze Pinterest pagina bijgemaakt. Ik zou veel meer kunnen delen op sociale media, en zo meer verkeer aantrekken… Maar ik heb ook een huishouden, een gezin en een job. Die zaken gaan ook nog steeds voor op dat 26 letter bord!

45 Naar de top

– “Begin toch een eigen domein, dat is zoveel professioneler!”
Onze lay-out en onze inhoud is er. Het enige in look dat een eigen domein zou geven is een link adres zonder die wordpress erin. Maar stoort me dat? Nee. Jullie?

Ja, je krijgt misschien ook andere voordelen… Maar als ze met die opmerking aankomen dan vergeten ze er wel bij te vertellen dat dat allemaal geld kost! En misschien zijn die kosten voor een andere blogger een peulschil in de maand, voor ons gezin is 2,20€ één brood meer op tafel om te eten! M’n vergeet ook dat onze blog maar opgestart is begin dit jaar. Geef ons toch lekker de tijd om te groeien! We komen er zo ook wel!

 

Misschien is dit artikel wel een verdedigingsbrief geworden? Maar als blogger heb ik ook het gevoel dat ik me steeds moet verdedigen en bewijzen. Er zijn zoveel meningen, omdat we allemaal anders zijn en andere ideeën hebben. En dat respecteer ik, dat maakt ons allemaal uniek.

Maar het is zo moeilijk, om ervoor te zorgen dat we met ons anonieme concept gezien en gerespecteerd worden. Een weg vinden tussen al die andere site’s vraagt tijd en werk. Maar we gaan ervoor! En we komen er zo ook wel!

Misschien moet ik maar alleen luisteren naar mijn team, en doen waar wij ons goed bij voelen?!

 

En val ik op mijn bek met mijn ideeën, wel dan is dat maar zo! Morgen strompel ik terug recht, en overmorgen ga ik er weer voor! Mijn doorzettingsvermogen ligt hoor, en mijn team hangt zo sterk aan elkaar, samen maken wij het nog grootser in de toekomst!

Misschien moet ik er nog een quote bijgooien over hoop? 🙂

 

Coco

 

Een gedachte over “Ticket naar de top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s