Wel of toch niet op vakantie.

We gaan zoals het nu lijkt dit jaar niet op vakantie en eigenlijk vind ik het wel prima, maar ik schaam me er ook voor. Iedereen hoor je elkaar vragen:

Wanneer ga je op vakantie? Waar gaan jullie heen?

 

“We gaan niet op vakantie. We hebben diverse verbouwplannen in en om het huis en we hebben vanwege omstandigheden minder te besteden de afgelopen en komende maanden.” Dit zeg ik dan maar als excuus, niets van gelogen want het is ook daadwerkelijk zo.

Eigenlijk vind ik het wel lekker. Gewoon thuis in de achtertuin, doen waar we zin in hebben en rustig aan doen. Op vakantie wil ik toch ook wat van de omgeving zien en dingen doen, waardoor een hele dag rustig aan doen ook weinig gebeurd.
Thuis hebben we onze eigen spullen én eigen bed.  En ja het huishouden gaat wel door, maar ach die stofzuiger een dagje laten staan is ook geen ramp. 😉 Buiten leven scheelt al een hoop ellende in huis en voelt dan toch een beetje als vakantie, maar dan wel lekker thuis.

 

13 vakantie

 

Wel wil ik diverse uitstapjes gaan doen met het gezin, maar 3 weken op vakantie hoeft van mij echt niet. De hele dag op elkaars lip, leuk tegen elkaar doen en gezellig met elkaar doen, bah ik heb er ook echt geen zin in. Laat me maar thuis zitten lekker in de achtertuin, proberen een boek te lezen of toch de laptop te pakken en blogs te schrijven.

Moet je kijken wat zo’n vakantie kost. Vroeg op pad, een dagje samen er op uit en thuis weer in ons bed belanden is scheelt toch al gauw 40 tot 100 euro.
Wij blijven dit jaar lekker thuis of misschien toch nog maar een weekendje weg? Maar zeker geen 3 weken.

 

En jij? Ga jij op vakantie?

 

Janine

 

3 gedachten over “Wel of toch niet op vakantie.

    1. Ik kan het ook niet zien… Een lege tas koffie of een papiertje van een koek, dan hop ik recht en dat vliegt zo de vuilbak in. 🙂
      Met kinderen rommelen er al eens kruimels rond, of een vlek spaghetti… Maar zelfs vuile neuzen en verloren kousen moeten er niet zijn bij mij. Ken je dat gevoel? Zo hebben mama’s nooit vakantie 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s