Het belang van foto’s

Ik had het er vandaag over met een vriend, foto’s nemen. Is het zinvol of eigenlijk helemaal niet?

 

Mijn visie:

Onze visies waren duidelijk anders, ik neem veel foto’s om momenten bij te houden en opnieuw te kunnen beleven. Ik vind dat belangrijk. Leuk voor later voor de kindjes, leuk voor mezelf. Eigenlijk dient het ook als een soort van therapie zelfs, die mooie momenten vastleggen, hoe kort ze ook duren om dan te zien dat elke dag wel iets moois omvat.

Maar eigenlijk mogen de minder mooie momenten ook wel vastliggen op foto hoor. In the end vind ik het best fijn om zoveel mogelijk te herinneren als ik oud ben en mijn geheugen mij in de steek begint te laten. Misschien ben ik stiekem zelfs een beetje bang om ooit vergeten te worden.

 

12 foto's belang sociale media

 

Een andere kijk:

De visie van die vriend was duidelijk anders, momenten beleven en onthouden, zonder foto’s. Hij ziet geen nut in foto’s. Als je het niet kan onthouden moet het zijn dat het niet de moeite was. Eigenlijk is dit misschien wel juister, leven zonder angsten om herinneringen te verliezen.  

Even lachen voor de foto, vervolgens delen op sociale media om te tonen wat een mooi leven je hebt en dan weer ongelukkig verder lopen, dat heeft toch helemaal geen nut. Mijn idee van de mooie momenten vastleggen als vorm van therapie bestempelde hij rechtuit als een manier om jezelf te proberen wijsmaken dat je gelukkig en blij bent, ook al ben je het niet.

 

Welke is juist?

Zo zie je maar, wat voor de een betekenisvol is, is dat niet noodzakelijk voor een ander. Het is daarom fijn om eens te praten met anderen om te merken wat hen drijft. Soms gaat het, net als hier om kleine details zoals het nemen van foto’s. Het zijn gesprekken die je nieuwe inzichten kunnen bijbrengen en aan het denken zetten. Elke visie is even waardevol, de een daarom niet juister dan de ander, het is allemaal hoe je het percipieert.

 

Clemsie

 

 

Hoe gaan jullie om met foto’s? Wat is jullie drijfveer? Welke invloed heeft sociale media op jouw persoonlijke foto’s? Het is leuk om reactie te krijgen op onze artikelen!

Lees meer van Clementine.

 

5 gedachten over “Het belang van foto’s

  1. Ik maak best veel foto’s, maar dat deed ik ook al voordat dat kon met een mobiel. Die grote telefoon met draaischijf had je niet veel aan. 😛 Ik had in de jaren 80 een spiegelreflex. Ik ben vooral blij dat het tegenwoordig niks meer kost. Vroeger was een heel rolletje laten afdrukken best duur. Daarom was ik zuinig met foto’s maken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s