Mijn beste vriendschap

Eens alleen thuis, en dan denk ik: ja feestje! Mag ik even die klusjes vergeten, die afwas die er nog staat, de strijk die ligt te wachten.
Ik wil schrijven! Gewoon een wit vel papier en typen maar…
Maar dan gaat de deurbel en staat er volk aan mijn deur, of rinkelt mijn telefoon weer voor een belangrijk gesprek. Het lijkt wel alsof er mij wel altijd iemand nodig heeft.
Ga toch de deur uit, bezoek! Ik zet mijn gsm op stil. Want ik denk: laat me toch schrijven!

Daar is een hond die buiten moet, en achter de deur kraakt een bed dat moet verschoond worden. Er zweeft een stofje van onder mijn bureaustoel, of zie ik daar een spinnenweb hangen? Laat het even los Coco!

Ik wil zoveel dingen tegelijk, ik moet die folder nog invullen. Ik moet dat cadeautje nog inpakken. Altijd is er wel iets waardoor ik afgeleid wordt. Ik moet nog naar de winkel achter een vers brood en een blok boter. Ik moet dit en ik moet dat nog afvinken op mijn to do lijstje.

 

En ik denk:

Ik wil gewoon schrijven! Bezoek, klusjes,  laat mij gerust!

Want ik schrijf alles neer, dat is zo helend. Zo kan ik beter dingen verwerken die me anders zouden teveel worden. Ik heb teveel in mijn hoofd, het moet er allemaal eens uit!

Papier, of een wit scherm op de pc, dat is nu mijn grootste vriendschap!

Een wit scherm, vol vriendschap. Want zij zal niet oordelen, gewoon luisteren. Zij trekt me aan met haar witte kleur, maar laat me ook los wanneer ik geen zin heb. Zij staat altijd voor me klaar, dag en nacht. Zij zal me niet zeggen hoe het moet, en raad zal ze me ook niet geven. Maar zij is wel diegene die me helpt alles te kunnen verwerken. Ze is onmisbaar.

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s