Anoniem blijven?!

Hoe moeilijk het is om anoniem te blijven.

silhouette.pngIk had het geweldige idee om van ieder van ons één foto te bewerken tot een zwart / wit silhouet… Een visueel beeld van een ondoorzichtig object, dat een goed contrast heeft met de achtergrond. (Wikipedia) Omdat ik dacht, dat is toch niet zo herkenbaar?

Online vond ik een -> handige tip om dit snel te doen met PowerPoint. Zeker het uittesten eens waard!

Maar ik liep met mijn gedoe al snel tegen een muur aan! Ik stelde dit creatieve idee voor in ons groepsgesprek, maar ik kon geen wild enthousiasme bespeuren.

“Ik ben veel te snel herkenbaar!”

“Waarom moet dit?”

“Ik ben niet overtuigd!”

Verspilde moeite en tijd? Nee, deze link is gewoon zo leuk om mee te werken, dat ik het mijn lezers ook wil doorgeven!
“Gek zijn is oké, dat zijn we allemaal wel een beetje!” Kreeg ik als lieve reactie van mijn mede bloggers.

Maar daarom wou ik het dus hebben over hoe moeilijk het is om anoniem te blijven

 

Anoniem zijn is net ons dingetje op ‘Anoniem Jezelf’. We zijn bang om iets te verraden. Door ons silhouet profiel, ook al is het bewerkt, of door iets van onze lichaamsbouw. Vandaar ook anoniem… Veel van onze verhalen zijn herkenbaar

“Als iemand uit mijn omgeving ze ooit zou lezen… En er staat dan nog een foto bij…”

 

Het blijft inderdaad heel belangrijk dat we ons goed blijven voelen met wat we hier doen: het alles neerschrijven zonder remmen. Dus we blijven anoniem!

 

Coco

 

10 gedachten over “Anoniem blijven?!

  1. Het is wat mij betreft wel leuker om meer van je te zien! Ik vond het ook eerst wat eng of raar om mijzelf herkenbaar te maken, maar uiteindelijk vonden mijn lezers en volgers het veel leuker!

    Like

  2. Voor sommige blogs is het ‘handig’ als je niet anoniem blogt – op die manier krijg je meer lezers die zich ook wat meer verbonden voelen met je blog. Maar aangezien dat volgens mij niet de bedoeling is van jouw blog, zou ik lekker anoniem blijven bloggen 😉

    Like

  3. Dat is een persoonlijke keuze. Al vinden mensen het wel prettiger om een persoonlijk gezicht te zien. Hangt ervan af hoe ver je gaat in het weergeven van persoonlijke ervaringen, meningen, situaties.

    Like

Plaats een reactie