Melancholisch vrolijk

Het klinkt een beetje gek maar “melancholisch vrolijk” is mijn favoriete staat van zijn. Mogelijks weet niemand wat ik hiermee bedoel, het klinkt ook tegenstrijdig. Melancholisch: Somber, neerslachtig en dit in tegenstelling tot vrolijk. Hoe kan je die twee nu gaan combineren? En hoe kan dit nu een favoriete staat van zijn gaan worden? Wat bedoel je nu Clementine?

 

Een staat van zijn

Een staat van zijn voor mij is zo het moment waarin je opgaat in de omgeving, het er niet meer toe doet wie je bent, hoe je eruit ziet of wat iemand van je denkt. Je aanvaard het zonder oordeel, je ondergaat het zonder weerstand. Er bestaan tal van verwoordingen voor volgens mij, omdat niemand het exact kan uitleggen:  flow, de tijd staat stil, er is geen besef van tijd, een zijn met het universum, met de natuur …

 

Melancholisch vrolijk

De laatste keer dat ik deze staat van zijn mocht ervaren (want laat ons eerlijk zijn, dat gebeurt niet zo vaak als ik zou willen), probeerde ik me bewust te worden van hoe dit dan voelde. Melancholisch vrolijk is wat er toen bij me opkwam.

Ik werd overvallen door een soort van rust, een gelukzalig gevoel, maar op dat zelfde moment voelde ik ook een soort somberheid maar dan niet op een negatieve manier. Eerder een soort gemis. Misschien komt dat omdat ik me onbewust realiseer dat ik me altijd zo zou willen voelen en dat niet zomaar kan?

Ik wou dat ik deze manier van zijn zelf zou kunnen initiëren maar het overkomt me gewoon, plots en vanzelf. Ik ben blij dat het me soms overkomt, laat me maar genieten van mijn favoriete staat van zijn, melancholisch vrolijk.

 

Liefs,
Clementine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s