Weet jij het beter?

Een ander weet het altijd beter

 

Gek wordt ik er soms van. Het bemoeial en vooral het beter weten van een ander. “Je moet meer tijd voor jezelf nemen, je moet minder perfectionistisch zijn, je moet eens uitslapen, als ik jou was dan…” Ja, een ander weet het altijd beter en het zal vast goed bedoeld zijn maar soms kan het me echt enorm kwetsen.

 

Ja ik weet wel hoe het beter moet, hoe het anders kan en hoe het mooier kan zijn. Maar het lukt me verdorie gewoon niet altijd. En dat doet me al genoeg pijn en verdriet, moet je me dan ook nog eens gaan vertellen wat beter is?

Ik weet dat ik het zelf ook vaak genoeg doe bij anderen, want het is nou eenmaal gemakkelijk om voor een ander te spreken en te denken. Maar ik probeer steeds meer me er maar niet mee te bemoeien, al is het echt lang niet altijd bemoeien. Maar juist goede bedoeling. En dat zal de ander ook zo bij mij bedoelen hoogstwaarschijnlijk.

Of ik het kan hebben, is ook weer wisselend per persoon en mijn gevoel wat het oproept. En ik weet echt wel dat het leven niet perfect is en ook niet perfect kan zijn.

Zullen we gewoon met z’n alleen wat liever tegen elkaar doen én elkaar gewoon een beetje meer steunen ipv te bekritiseren of te bemoederen? Soms is het al fijn om te weten dat een ander het net zo voelt, de herkenning en de weet dat je dus niet alleen bent met je gevoelens. Gewoon een knuffel of een arm om je heen kan al genoeg zijn. Een luisterend oor, even je hart luchten en je verhaal kwijt kunnen. Soms zijn die woorden van hoe jij het zal doen of vind wat ik moet doen niet nodig.

 

Janine

 

8 gedachten over “Weet jij het beter?

  1. Oh, ik snap zooooooo goed wat je bedoelt met deze post. Ik heb het gehad tijdens m’n zwangerschap en nu ook met de geboorte van mijn dochter. Iedereen weet alles beter he.. moest iedereen nu gewoon eens ondersteunen in plaats van te willen beter weten, zou de wereld er een stukje beter uit zien denk ik!

    Like

  2. Mooie gedachte en zeker waar. Blijkbaar is het mens eigen om altijd een antwoord klaar te willen hebben. Maar mij er helaas ook schuldig aan, maar probeer mij vaker in te houden en idd alleen een luisterend oor te zijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s