Feestje voor mijn dood.

Soms denk ik: zal ik een afscheidsfeestje houden?
Gewoon om te weten hoe mijn afscheid er uit zou komen te zien.
Gewoon om te weten wie er zullen komen op mijn uitvaart als ik er niet meer ben.

 

Graag zou ik mensen vaker willen zien, vaker willen afspreken in plaats van maar contact te hebben via de telefoon of laptop. Maar ja, tijd te kort om veel af te spreken en eigenlijk heb ik er ook lang niet altijd zin in.

Aan de ene kant heb ik graag veel mensen om me heen, maar aan de andere kant ben ik liever alleen.

Gewoon doen waar ik zin in heb, geen rekenschap houden met anderen en niet gewenst gedrag vertonen.
Als je alleen bent ga je gezellig op stap, nee daar heb ik toch echt wel gezellige mensen voor nodig. Als je visite hebt ga je namelijk niet achter de laptop even een blog schrijven. Gezellig kletsen, is soms toch gezelliger met een vriendin dan tijdens het schrijven van een blog. Mijn zoontje vind het toch wel gezellig om met andere kinderen af en toe te spelen. Alleen is ook maar alleen en eenzaam.

 

08 afscheidsfeest

 

Maar regelmatig gaat het door me hoofd. Zal ik een feestje vieren.
Een feestje om dat ik leef? Niet omdat ik dood ben, want daar heb ik toch niets aan. En een verjaardag is toch weer anders dan de dood.
Gewoon omdat ik wel eens nieuwsgierig ben wie er zullen komen, want daar merk je niets van als je er niet meer bent.

Gewoon om even te weten welke mensen om me geven, welke mensen afscheid van me zouden komen nemen.

 

De dood, ook een onderwerp die regelmatig bij me speelt. Het leven is soms zo enorm fijn, maar vaak ook enorm zwaar. Maar we vechten en soms dansen we de dag weer in en de andere dag weer uit.

Een feestje voor de dood… misschien moet ik dat maar gewoon eens doen.

 

Janine

 

 

Lees mijn volgende artikel: zoektocht naar een einde. 

09 zoektocht einde a

 

9 gedachten over “Feestje voor mijn dood.

 1. Ik snap je heel goed, maar anderzijds denk ik dat je je leven niet moet ophangen aan anderen. Ik heb lang gezocht naar familie en vrienden, vond het belangrijk om erbij te horen. Maar nu ben ik inmiddels zover dat ik mijn eigen dingen doe. Ik leef mijn leven hoe ik dat wil en ik geniet elke minuut, elke dag. Met of zonder anderen erbij. Jij maakt je eigen geluk! Remember that! Ik denk dat je heel goed weet wie er wel en wie er niet voor je zijn. Koester deze mensen want alleen zij zijn het waard!

  Like

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de naaste mensen al om me heen heb tijdens andere soorten feesten. Voor mij belangrijk dat die er ook zijn bij mijn afscheidsfeest. Trouwens, mijn afscheidsfeest moet een feestje zijn. Geen zwarte kleding maar vrolijke kleding, gezellige muziek, rouwen en huilen mag, maar lachen zeker ook!

  Like

 3. Goed om bij stil te staan. Wie vind ik belangrijk in mijn leven? En voor wie beteken ik wat bijzonders? Zo’n feestje is best een goed idee; gewoon om het leven te vieren met mensen die er toe doen.

  Like

 4. Ach ja je zal nooit weten wie er op jouw begrafenis gaat zijn, want de mensen voor jouw feestje zullen net komen omdat ze een uitnodiging krijgen – en als iemand er niet is wil dat ook niet zeggen dat ze niet om je geven 😮

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s