Wees dankbaar!

“Wees dankbaar!” Het wordt zo snel uitgesproken, maar staan we er echt genoeg bij stil?

Enkele weken geleden nam ik deel aan een workshop van een personal coach. Eén van de punten die me bijgebleven is, is een taakje voor elke dag: drie dingen opschrijven waarvoor jij die dag dankbaar bent. Je kreeg er een weekblaadje bij en als je dit elke avond zou doen, zou je dit bewuster en gelukkiger moeten maken. Zoiets simpel leek belachelijk in mijn oren, zoiets zou je toch niet kunnen helpen om je een gelukkig gevoel te geven?

Vandaag denk ik nog vaak aan haar woorden terug… Ik doe het niet elke dag, en ook niet altijd op papier, maar in mijn hoofd is dat lijstje wel sterk aanwezig!
Ik raad het jullie aan, het werk écht!

Maak een lijstje met drie puntjes waarvoor jij die dag dankbaar bent. Het kan iets klein zijn, bv: het laatste brood bij de bakker kunnen bemachtigen, of een lekkere steak op je bord gegeten hebben. Maar ook zaken zoals de zon die schijnt, of een persoon die je een goeiemorgen wenste, kunnen op je lijstje passen.

Je kan dankbaar zijn om die kleine dingen. Het hoeven niet altijd grootste cadeaus te zijn waar je dankbaar voor bent zoals die nieuwe handtas of een gekregen juweeltje.

Wees ook dankbaar voor de levenszaken die niet tastbaar zijn, zoals liefde en vriendschap! Een teder gebaar, een innige knuffel, of hulp krijgen bij een moeilijke klus is ook zoiets.

 

Mijn lijstje van vandaag:

  • Ik ben dankbaar dat ik een vriendin heb die ik kan bellen als ik het moeilijk heb. Ik ben haar enorm dankbaar dat ik onverwachts mag binnenvallen en ze me altijd met open armen ontvangt, hoe rampzalig ik er dat moment ook uitzie. Ik ga terug naar buiten met gedroogde tranen en een warme glimlach, ietsje lichter van lasten en terug een binnenzakje vol goeie moed en nieuwe energie. Dankjewel!
  • Ook de zon ben ik dankbaar! Haar stralen geven iedereen een goed gevoel. Mensen zijn vrolijker, roepen op de fiets spontaan je een goeiemorgen toe. Ze zorgt voor een glimlach maar ook voor groene grassen vol met prachtige bloemen. Dankjewel!
  • Ik ben dankbaar voor mijn man zijn geduld, en zijn opmerkzaam oog. Ik moet nog maar een half woord voor zeggen, ik moet maar in zijn ogen kijken en hij weet hoe ik me voel. Hij geeft me ruimte zodat ik de nodige rust kan nemen om weer energie te verzamelen. Dankjewel!

 

Maken jullie soms zo een lijstje? Al is het maar in je hoofd, doe het eens! Je gaat bewuster met dingen om, je gaat sneller genieten van iets. Het maakt je hoofd leeg, en je vult het zo met positieve dingen tussen al het duister. Het geeft licht in je hoofd, en na een poosje ga je je echt gelukkiger voelen! Laten we samen allemaal wat dankbaarder zijn in ons leven!

 

Coco

 

2 gedachten over “Wees dankbaar!

  1. Dankjewel voor het delen van dit mooie lijstje! Wat fijn voor je dat je man je zo goed aanvoelt en rust geeft wanneer dat nodig is. Ik ken niet veel mannen die aan één woord of een blik genoeg hebben. Fijne dag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s