Alcohol

Sinds mijn 15de neem ik medicatie die niet samengaat met alcohol. Ik heb ook zelf nooit echt de behoefte gehad om gaan uit te proberen wat de combinatie medicatie en alcohol met me zou doen.

Maar, dan word je dus al snel als abnormaal bekeken. Je moet uitleggen waarom  je een glas fruitsap van de schaal neemt ipv een glas schuimwijn, je bent een ‘spelbreker’ of een ‘moeilijk geval’.

Toen ik met mijn latere echtgenoot bij familie van hem op bezoek was en ik bedankte voor het glas schuimwijn, kreeg ik een glas fruitsap, met als begeleiding: “En een glazeke fruitsap voor de kindjes”. En geloof me, ik kan om veel lachen, maar het was niet grappig bedoelt…

 

28 alcohol

 

De meeste mensen draaien wel bij als ik het uitleg van de medicatie. Maar, dat is net mijn punt. Ik wil het niet uitleggen. Ik giet in mijn lichaam wat ik zelf wil. Of dat dan 2 liter wodka of 2 liter water per dag is, dat is mijn zaak, toch?

Want, laat ik meteen eerlijk zijn, ondertussen is het ook een keuze. Ik heb nooit alcoholische dranken gedronken en ik heb niet het gevoel dat ik iets gemist heb. Toen mijn medicatie onlangs wijzigde en ik dus theoretisch gezien met nieuwjaar een glas (of een fles) schuimwijn had kunnen drinken, kwam dat zelfs niet in me op.

Ik reken mezelf niet graag tot de normale mensen (zeg nu zelf, normaal is keisaai), maar

ik wil me niet onderscheiden door de inhoud van mijn glas, ik wil me onderscheiden door andere dingen.

 

Mijn glas, mijn keuze.

Baas in eigen glas’, is dat geen mooie slogan?

 

Liefs,
Cinder

6 gedachten over “Alcohol

  1. Ik dronk wel en de laatste jaren graag. Een paar wijntjes waren gewoon totdat ik er helemaal klaar mee was. De angst voor ziekten, want wijn verhoogt wel degelijk oestrogeen en het verkeerde voorbeeld voor mijn kinderen waren de druppel. Nu ben ik ruim 7 maanden gestopt en ik voel aan alles: ik ben veel beter af zonder en het maakt mij ook een mooier mens. Niet meer die demping in mijn hoofd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s