Geleefd worden

Vrije ochtend, zoontje naar de opvang zodat hij elke week wel naar de opvang gaat en daar structuur in heeft. Ik achter de laptop bezig aan de blogs. Lekker bezig en dan na zo’n 1,5 uur maakt de rust, de tijd voor mezelf en het even alleen zijn van binnen wat in me los.

Tranen springen in me ogen en hoe goed ik me eerst voelde hoe slecht ik me nu voel.
Niet omdat ik thuis zit en mijn zoontje op de opvang. Maar meer omdat ik merk, dat ik geleefd wordt.
Werken, thuis komen, zorgen voor je kind en de huishouding, soms daarna ook tijd voor de blogs maar veel tijd is er dan vaak ook niet meer de laatste weken voordat het alweer bedtijd is.
En op vrije dagen is me zoontje en doen we samen leuke dingen, gaan we op visite bij mensen of doen we de dingen die moeten zoals boodschappen halen.

 

Laatst zag ik de documentaire van Avicci, hoe succesvol leek hij naar de buitenwereld. Maar van binnen ging hij stuk letterlijk en figuurlijk. De documentaire zal ik niet zo snel weer vergeten, heeft indruk gemaakt, maar ook doen beseffen dat ik mezelf er zeker in herken.
En al zal ik het willen toegeven dat het niet goed met me gaat, dat ik eigenlijk gewoon even beter is dat ik even niets doe, dan is het niet mogelijk. Financieel niet, ziektewet heb je als invalkracht namelijk niet. Maar ook de omgeving zal het raar vinden, vast lang niet iedereen. Maar velen ook wel. Maar misschien is dat wel mijn interpretatie.

 

Laatst was ik op verjaardag bij mijn moeder, een vriendin van haar zei:

Waarom neem je niet even een halfjaar vrij. Je hebt zoveel op je bordje gekregen neem even tijd voor jezelf, zorg voor jezelf.

Het raakte me (en nu weer). Eindelijk iemand die me snapte en begreep, dat het nodig was. Maar helaas financieel is het niet haalbaar, waardoor het moet. Tja en waarom dan ook nog gaan bloggen? Omdat dat eigenlijk mijn uitlaatklep is, het echt iets van mezelf is en ik er veel energie van krijg.

Soms zou ik zo graag weer kind willen zijn. Lekker kunnen spelen, geen zorgen, minder verplichtingen en gewoon doen waar je zin in hebt.

 

Janine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s