Gelukkig geld

Het doet me pijn… Dat het lijkt alsof geld wél gelukkig maakt.
Ik weet dat het niet zo is: geld maakt niet gelukkig. Je kan met veel geld ook ongelukkig zijn. Maar soms wil ik vloeken! Geld maakt dan wel niet gelukkig, maar maakt het leven wél veel gemakkelijker!

 

Het kan gaan om kleine dingen… Is je Iphone stuk dan koop je toch gewoon een nieuwe, hij hoeft zelfs daarom niet gebroken te zijn. Als je zin hebt in een nieuwe gsm, wel dan koop je er toch gewoon eentje bij.
Of je laptop is stuk, je bent aan een nieuwe computer toe. Impulsief trek je gewoon even naar de winkel toe of koop je hem online.

Oh wat dacht je van een Amerikaanse koelkast, of een gloednieuwe strijkplank aangepast aan je nieuwe strijkijzer? In dezelfde maand koop je er toch ook gewoon een stoomkoker bij, of nadien een dure merk handtas.

Er niet bij stilstaan wat je uitgeeft per maand, lekker shoppen en niet rekenen. Cocktails drinken of in de jenever schieten.

 

30 (1)

 

Het lijken wel de normaalste gangen van zaken. Elke week op restaurant gaan eten, verse vis kopen of aangepaste wijnen kiezen. Een kleedje kopen waar je zin in hebt, of bij elk feestje dat in je agenda staat een nieuwe outfit kopen. Is je kleerkast vol? Ah, dan koop je er toch gewoon een bij.

Je kan gemakkelijk een lening aangaan voor die auto op het salon. Of het is een ritueel om vier keer op een jaar op reis te gaan. Niet de Belgische kust nee, maar met het vliegtuig naar een driesterrenhotel in de zon.

Kun je niet thuis bruinen kies je toch gewoon de zonnebank. Je vergeet je haar niet te kleuren elke maand, je wenkbrauwen epileren, oh en vergeet je manicure van je nagels niet! Staan de shake’s al klaar in de kast om voldoende te vermageren, neem je elke dag je drie stukken fruit of sta je straks terug trouw te zweten op de sportschool?

 

Het zoveelste nieuwe juweeltje of een verrassend cadeautje voor een verjaardag. Traditiegetrouw mag je ook de dure cadeaus niet vergeten bij een feestdag. Heb je ruzie met iemand koop je toch gewoon iets fonkelend. En zelf je schoonzoon geef je een briefje van 100 mee voor zijn uitje of voor zijn afstuderen.

Een kleinkind geef je een pony als geboortecadeau, een doopsel geef je een huwelijksfeest. Niets is te veel.

 

Maakt geld gelukkig?

Ik geloof wel dat het veel gemakkelijker maakt!

(Voor alle duidelijkheid: wij, ons gezin, kunnen véél van deze boven genoemde dingen niet permiteren, veroorloven. Daarom ben ik soms zo kwaad dat mensen er niet bij stilstaan bij wat ze uitgeven. Dit artikel is geschreven in een frustratie… Iemand die mijn gevoel begrijpt? Meld je aan!) 🙂

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s