Ik ga terug sporten!

 

Sporten, iets waar ik me – toen ik jonger was – veel meer kon toe bewegen. Ik heb van alles gedaan, uren heb ik in de gym doorgebracht. Zwemmen, lopen, en ik deed zelfs nog aan yoga tijdens mijn zwangerschap. Motivatie en volhouden waren altijd  al een struikelblok, maar toen deed ik het vaak wel, hoe moeilijk het soms was. Nu veel minder…

 

Hoe komt dat?

Ik heb gewoon veel meer zin om te tekenen, te schrijven of gewoon mijn avonden rustig door te brengen. Ik weet wel dat sporten belangrijk is, maar ik ben vaak zo moe, geen zin, minder energie door een ganse dag te werken al.

Geen goede uitvlucht, ik weet het. Sporten zorgt er  nu net voor dat die hormonen vrijgegeven worden waardoor ik energie zal krijgen en me beter ga voelen. Ik weet dat het ook goed is voor mijn lichaam.

En ja, één avond in de week eens iets meer inspanning doen, kan vernieuwend zijn. Daarom nam ik mezelf al een aantal keer voor om te gaan lopen, samen met mijn buurvrouw. Dat lukte best goed, maar dat is zo iets dat verwatert. Het is dan eens slecht weer of een van beiden kan niet, dus ook daar bleek discipline een probleem. Al mis ik nu toch stiekem de gezellige korte babbels met haar.

 

06 sport.png

 

Opnieuw sporten

Ik heb me dan ook voorgenomen om opnieuw te gaan sporten, iets helemaal anders. Ik wil iets expressiever, iets explosiever doen. Het idee was dat ik hier mijn opgekropte woede en stress in kwijt zou kunnen, wie weet heeft het dan zelfs een positief effect op mijn mentale toestand. Toen ik dit voorlegde aan mijn psycholoog, kon hij enkel bevestigen dat dit een goed idee was.

Zo gezegd zo gedaan, ik heb me ingeschreven in een sportclub, een gevechtssport deze keer, met veel afwisseling. Mijn eerste bevindingen zijn alvast positief. Ik hou van de afwisseling, mijn frustraties kan ik meer dan kwijt en ik ben bezweet en blij als ik thuiskom. Ik hoop dat ik het volhoud, ik denk dat ik meer rust zal hebben in mijn hoofd en dat het ook mijn zelfvertrouwen ten goede komt.

Clemsie

 

Aan welke sport doen jullie? Hoe bouwen jullie dat doorzettingsvermogen op? Of vallen jullie plannen ook wel eens in het niets?

 

Een gedachte over “Ik ga terug sporten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s