Vertrouwen in de opvang van je kind.

Veel kinderen gaan naar de opvang. Dit kan zijn een kinderdagverblijf maar ook een gastouder.
Als ouder ga je vaak eerst op kennismakingsgesprek en als het goed voelt breng je daar je kind tijdens je werkdagen.  Je gaat er vanuit dat je kind genoeg te eten krijgt, op tijd wordt verschoond, je kind liefde en aandacht krijgt en er leuke en gezellige activiteiten met de kinderen gebeuren. Maar zeker weten doe je het eigenlijk niet.

Je vertrouwd blind op de groepsleidster, je gevoel als je er bent om je kind op te halen en te brengen en hoe je kind is als je je kind ophaalt. Vooral de eerste jaren kan je kind nog niet duidelijk vertellen als hij/zij het niet naar zijn zin heeft en/of de leidsters niet aardig zijn. De leidsters vertellen je wel hoe de dag was, maar wie zegt dat dat de waarheid is.
Misschien verzwijgen ze wel dingen of vertellen ze dingen anders dan ze daadwerkelijk zijn. Zetten ze hun masker op en doen ze als je er bent anders dan als er geen andere ouders zijn.
Je wilt het allerbeste voor je kind, maar je moet ook geld verdienen om je vaste lasten te kunnen betalen.

 

Hoe mooi zou het zijn als er bij elke werkplek of industrieterrein ook een kinderopvang zou zijn, waar je tussen de middag met z’n allen een warme maaltijd eet en gezamenlijk de dag af kan sluiten met een brood maaltijd.

Zodat je als ouder de sfeer mee kan proeven, meer van je kind mee kan krijgen op een dag en er meer contact is tussen het kinderdagverblijf en jij als ouder.

Want je hebt wel het vertrouwen dat het goed is bij de opvang waar je zit, maar is dat ook daadwerkelijk zo?

 

Janine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s