Hier ben ik: Clemsie

Mijn naam, Clementine (Clemsie in het kort omdat ik soms wel eens wat clumsy kan zijn), komt van een personage uit de film The Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Net zoals in de film, zou ik soms maar al te graag mijn herinneringen willen wissen om zo minder pijn te ervaren. Wie zou dit nu niet willen kunnen? Gewoon eens je hoofd kunnen leegmaken en opnieuw beginnen alsof er nooit iets gebeurd is. Alleen … wat je hebt meegemaakt, dat wis je niet zomaar uit. De vraag is dan ook of dit überhaupt wel echt nodig is.  Ik besef maar al te goed dat alle herinneringen – zowel de goede, als de minder goede – ons maken wie we zijn.

 

00 Clemsie

 

Mede door mijn obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis, wil ik steeds mijn brein kunnen controleren. Mogelijks is dit gevormd door mijn verleden, misschien ook niet. Waar ik aan blijf vasthouden, is dat onze ziel toch altijd hetzelfde blijft en blijft stralen, ook al weten we even niet meer meer wie we zijn.

Net zoals Coco, Cinderella en Janine, deel ik graag mijn persoonlijke ervaringen en bedenkingen anoniem. Ik ben nog steeds bang om veroordeeld te worden voor wie ik ben, maar tegelijkertijd wil ik ook een houvast  kunnen bieden aan anderen die misschien door gelijkaardige ervaringen gaan.

 

Clementine (Clemsie)

 

Een gedachte over “Hier ben ik: Clemsie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s