Wees blij…

Altijd maar mensen die me zeggen dat ik blij moet zijn…

 

“Wees blij dat je werk hebt.”

Ja, ik ben ook blij dat ik een vaste job heb en maandelijks daarom ook mijn beloning kan tellen. Maar ik heb niet gevraagd om klagende collega’s die zeuren… Gelukkig heb ik dankbare patiënten om me heen die mijn vriendelijkheid erg waarderen.

Maar er zijn ook mensen die niet kunnen gaan werken, omdat ze er niet zelf voor gekozen hebben om ziek te zijn! Wees blij dat je werk hebt, is zo gemakkelijk gezegd. Er zijn dan ook mensen die willen werken, maar geen werk vinden. Het lijkt allemaal simpel, maar heb jij je droomjob al gevonden?

 

“Wees blij dat je kinderen hebt.”

Nog zo’n uitspraak… Ja mijn man en ik hebben gekozen voor zo’n groot gezin, en veel mensen hebben daar het gapen naar als ik zeg dat elke keuze zeer bewust was.

Er zijn mensen die geen kinderen kunnen krijgen, of koppels die enorme tijden lang moeten proberen om een vruchtbaar celletje te krijgen…

Ik ben blij, zeer dankbaar om het geluk van kinderen. Ik zie ze heel erg graag, maar moet jij dan echt reageren met: wees blij, als ik zeg dat ik ze af en toe achter het behang wil kleven. Wil jij dat soms niet dan?

 

“Wees blij dat je een auto hebt.”

En daar ben ik zeer zuinig mee. Ik ga liever eens naar de krantenwinkel gewoon te voet! Of als ik een doos eieren nodig heb dan laat ik auto gewoon in de garage staan en geniet ik van de stralen zon. Zit jij liever in de file te vloeken omdat het niet vooruit gaat?

 

23 wees blij
Omgekeerd blij…

 

Soms zou ik willen schreeuwen tegen jullie!

 

Wees blij dat je zo’n dure iPhone kan kopen! Wees blij dat je vier keer op een jaar op reis kan gaan! Wees blij dat je een dure koersfiets kan kopen gewoon omdat het een extra hobby is! Wees blij dat je man niet doorheeft dat je hem bedriegt!

 

Menslief, wat zou ik soms zo van alles willen uitschreeuwen! Dus stoppen jullie nu ook maar met jullie vooroordelen over mijn gezinssituatie, en bekijk eerst eens jezelf in de spiegel!

 

Ik ben blij en dankbaar om wat ik heb en krijgen mag, de liefde van mijn gezin. Maar altijd dat blij wezen? Ik mag toch eens klagen? Niet alles is zomaar met een gemakje in mijn schoot geworpen… Ik heb niet om bepaalde dingen gevraagd om op mijn pad te komen, maar ze hebben me wel gemaakt tot wie ik ben, en net daar ben ik blij mee!

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s