één keer teveel…

Sommige mensen zie je liever niet komen. Onverwachts bezoek, je ziet ze liever terug vertrekken. Hun kritiek is je teveel, of ze geven weer eens hun mening zonder nadenken. Ook me goeie raad geven die ik al tien keer hoorde, is me teveel. Ik weet best ook wel wat mijn ziek zijn met zich meebrengt en hoe ik er moet op reageren…

 

z12 tegeltje 01

 

Andere mensen hun raad kan ik wel verdragen. Zij bedoelen het goed, pakken hun gesprek met me anders aan omdat ze weten dat ik ‘anders’ ben: ziek, maar niet zielig! Eigenlijk ben ik zeer zelfstandig.
Beste vriendschap en liefde mogen me elke dag komen opzoeken, je kan het voelen in een smsje, een lange knuffel of een streling. Elke dag dat ik die sterke band niet kan voelen is inderdaad een verloren dag.

 

z12 tegeltje 02

 

Op een slechte dag kunnen medicijnen mijn lichaam wel terug kalmeren en de pijn wegnemen… Maar pijn blijft altijd aanwezig, vooral in mijn hoofd.
Vriendschap is me daarom zo kostbaar. Een gesprek met een goede geest, iemand met een goed hart, kan me zo weer terug kleur op mijn wangen toveren. Zo’n zaken, zoals een welgemeende knuffel, kunnen mijn negatieve dag zo weer omdraaien naar een positieve glimlach.

 

Tegeltjes inspiratie van Cinderella,
uitwerking van Coco.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s