Mijn leven opnieuw beginnen.

Wat zou ik graag mijn leven opnieuw beginnen.
Mijn ouders kiezen dat ik graag had gehad. Een thuis die ook écht als thuis voelde. Een plek waar je je mening mag geven. Waar je welkom bent en er interesse in je is. Waar ze trots zijn op de dingen die je doet en bereikt. Waar een 6 ook voldoende is en het niet perse een 8 moet wezen. Waar spelen mag i.p.v. helpen met de diverse klusjes. Waar vluchten niet nodig is maar juist een plek is waar je graag wilt zijn. Waar je gezien wordt. Waar je belangrijk bent en er toe doet. Waar vriendjes en vriendinnetjes ook graag komen om te spelen.

Zo, dat ik nu als volwassene niet zo enorm perfectionist was geweest. Ik niet altijd jaloers hoef te zijn op een ander. Mezelf kan accepteren zoals ik ben. Goed ook goed is i.p.v. perfect te willen. Mezelf niet hoef weg te cijferen, maar er durf te zijn wie ik ben. Met een boekje op de bank kan gaan zitten en een boek kan lezen zonder onrustig te zijn. Niet zo onzeker hoef te zijn. Meer vrienden zou hebben. Meer plezier in het leven zou hebben. Meer liefde zou hebben ontvangen. Op een andere fijnere manier gemakkelijker kan opvoeden. Bepaalde keuzes waarschijnlijk niet had gemaakt.

 

Ik probeer mijn zoontje nou een leven te geven die ik graag had willen hebben. Probeer want ook hierbij zijn er zoveel dingen die ik toch zo graag anders zou willen doen, maar het me gewoon niet lukt. Door de sporen van het verleden. Dingen aangeleerd krijgen is makkelijker, dan dingen af te leren. De manier waarop je bent opgegroeid en opgevoed, laat sporen in je leven achter, diepe sporen die niet zomaar te veranderen zijn.

 

Begrijp me niet verkeerd en ik wil ook geen mensen kwetsen. Wellicht moet ik dankbaar zijn i.p.v. zeuren. Er zijn genoeg mensen die het slechter hebben (gehad).  We hadden eten, leefden niet van de voedselbank, gingen op vakantie en mijn ouders zijn niet gescheiden. Dus wat loop ik eigenlijk te zeuren.

 

Janine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s