Niet symmetrisch kappersbezoek

Waarom moeten we toch altijd mee met de stroom en hetzelfde doen zoals allemaal? Waarom moeten we mee met de modetrends en ons allemaal tussen de lijnen houden?

Ik ging deze week naar de kapperszaak. Het was een lang proces geweest om een duidelijke foto online te vinden van wat ik in mijn hoofd had… Ja, want ik wou er mijn dikke harige bos helemaal anders laten uitzien!

Spijtig dat het alleen voor mannen normaal is om er totaal kaal uit te zien, weer zo’n regeltje van onze maatschappij: als vrouw word je meteen scheef bekeken als je kaal bent. Ze denken meteen dat je ziek bent, een kaal hoofd wordt geassocieerd met kanker. Waarom mogen vrouwen er niet mooi kaal bij lopen? Nee, dat is niet vrouwelijk, wie heeft dat beslist? Het zal wel in onze genen zitten, spijtig, anders liep ik ook alle dagen met een kleurrijk sjaaltje rond hoor!

 

17 Kapper

 

Ik ben heel voorzichtig hoor op kappersafspraken… Ik hou van mijn haar, omdat ik in een beroep zit waar ik alle dagen een wit pak moet dragen. En dan is dat koppie het eerste wat mensen zien. Juwelen zijn niet hygiënisch zoals een uurwerk, ring of armband, maar ik draag wel altijd fier oorbelknopjes of een sobere ketting. En nu kwam mijn lekker fris koppie ook in de aandacht!

Een hele uitleg aan dat stagaire dametje die met mij voor de spiegel stond. Ik had thuis de foto’s gevonden, en ik wist duidelijk te vertellen wat ik wou! Ik was voorbereid, en stevig in mijn schoenen, ik ging voor een korte coupe! Weg met die ellendige lange haren die toch alleen maar dienen om te wapperen in de wind.

“Je bent toch wel zeker van je beslissing hé?!’” Vroeg ze wel vijfmaal! Maar mijn antwoord was wel zevenmaal klaar en duidelijk, met een brede glimlach: “Ja!”
Ze had plezier met knippen, en ik genoot van de special me time. Enkele keren vroeg ze nog of het goed was, maar toen ze mijn glimlach als antwoord kreeg, fleurde ook zij mee op.

Kort gewiekt keek ik naar mijn spiegelbeeld… Top, ik ben tevreden! Wat een verschil, ik lijk wel naar iemand anders te turen, maar onder die enkele laagjes ben ik nog steeds dezelfde!

 

17 Spiegel

 

En dat is mijn boodschap vandaag:

Blond, bruin, zwart of ros, je mag nog rood of groen haar hebben dat niet tussen “de lijnen” loopt, je blijft dezelfde mens die op een goed innerlijke gevoel hoopt! Kort, lang, geschoren of kaal, mooi zijn we allemaal!

Ik kneep mijn ogen tot streepjes en bespeurde een puist aan de rechterkant, een klein littekentje aan de linkerkant. Is mijn ene oog nu helderder dan de andere? En ook met mijn lokken ben ik aan de ene kant van mijn gezicht anders dan de andere kant. Mijn gezicht is niet symmetrisch! Dus waarom zouden we dan als mens moeten symmetrisch lopen met anderen? Iedereen ziet er anders uit, ook al heb je een andere huidskleur, dat blijft toch gelijk?

Als ik in de kapper rond me kijk dan is geen één hetzelfde, vind ik zelfs mensen voor hun kappersbeurt er beter uitzien dan erna. En toch doen we allemaal zoveel ons best op er perfect uit te zien. Ik zou kappers niet veel laten verdienen, want ik zou een bordje willen omhoog hangen:

Je bent al mooi, perfect zoals je bent! Want ware schoonheid zit vanbinnen!

 

Lieve groetjes,
Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s