De jurk

Ik zag hem staan in een boekje: “De jurk”. De jurk waarin ik nog een keer zou willen trouwen.

Nee hoor. Jullie hebben niks gemist. De hartenkoning wordt nog steeds opgespoord.

En ik geef het toe, normale mensen gaan misschien wel eerst op zoek naar een kandidaat – echtgenoot voor ze beginnen zoeken naar een kandidaat – jurk. Maar ja, ik heb dan ook nooit beweerd dat ik normaal ben. Geen ambitie ook in die richting. Ik heb de dwangbuis der normaliteit al een keer gepast en veel te krap bevonden, die richting gaan we niet meer uit. 🙂

 

Terug naar de jurk. Helemaal mijn stijl. Net genoeg prinses om het te verantwoorden en veel te niet-gewoon om bij de doorsnee mens in de smaak te vallen. Beetje een verlengstuk van mezelf dus. En zo hoort zo een jurk er ook uit te zien, als een doorslagje van je persoonlijkheid.

 

Ik denk dat ik “de jurk” als een soort test moet gaan gebruiken. Als kandidaat-koning de jurk leuk vindt (of misschien nog beter, als hij er helemaal niet om geeft wat ik draag), in plaats van een preek over een vod van een jurk waarin ik onmogelijk met hem gezien kan worden, wel dan zijn we weer een stapje dichterbij. Een stapje dichter bij mijn eigen happy end.

 

14 de jurk

 

Maar, ik heb de afgelopen tijd wel iets bijgeleerd over mijn happy end. Het is niet altijd wat je verwacht, het is niet altijd waar je naar op zoek gaat.

Dus in tegenstelling tot wat het jurk-verhaal nu ongetwijfeld doet vermoeden, ik ben niet wanhopig op zoek naar iemand om mijn happy end mee te delen. Ik sta open voor alle opties. Er mag een koning naast me op de troon komen zitten, maar het moet niet.

Tot ik ontdekt heb waar mijn happy end me heen brengt, moet ik die prinsessenjurk misschien vast een keer aantrekken om te regeren over mijn eigen sprookjeswereld, mijn eigen maffe koninkrijk vol regenbogen en eenhoorns. Mijn eigen wereld waar ik helemaal mezelf kan zijn en mezelf ook verder kan ontdekken.

Dat is mijn doel voor de komende tijd: just be my own princess.

 

Liefs,

Cinder

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s