Blind trouwen

Ik raakte geboeid door het tv-programma op Vtm. Voor wie het niet kent: mensen kunnen zich inschrijven en een team ‘wetenschappers’ buigt zich over de deelnemers en gaat op zoek naar goede matches. De twee vorige jaargangen liet ik aan me passeren. Maar nu moest ik gewoon een keer kijken. (En nu ik één keer gekeken heb wil ik uiteraard ook de rest zien.)

 

Ik vind het een erg intrigerend idee:

Je lot, je liefdesgeluk in de handen van zo een team experts leggen en op je trouwdag pas ontdekken wie ze voor je in petto hebben. Met wisselend succes, zo blijkt uit de vorige jaargangen. Maar er IS kans op succes, en dat spreekt aan.

 

13 blind trouwen

 

Je omgeving:

Ik stel me even voor hoe mijn omgeving zou reageren als ik zou zeggen dat ik ga trouwen met iemand die ik nooit eerder ontmoet heb. Het deftige deel van mijn familie zou vast geshockeerd zijn (maar dat lijkt me geen goede reden om het te doen, maar wel een pluspunt). De mensen uit mijn omgeving, de belangrijke mensen, hoe zouden zij reageren. Verwonderd, denk ik en waarschijnlijk ook bezorgd: “Heb je daar wel goed over nagedacht?”

Mocht ik zelf iemand uit mijn omgeving hebben die aan zo een programma meedoet, ik zou waarschijnlijk ook bezorgd zijn. Omdat je nu eenmaal niet wil dat de mensen die je in je hart draagt, gekwetst worden.

 

Blind trouwen:

Maar, elke relatie die iemand aangaat geeft vroeg of laat het risico om gekwetst te worden. Is zo een format waarbij je trouwt met iemand die je niet kent echt zoveel slechter? Blind trouwen. Maar is niet elk trouwen een beetje blind trouwen? (Lees er “Wachttijd” maar op na.)

Liefde maakt blind zegt men. En ben je niet blind voor de fouten van de ander zolang je op de zoete, roze wolk van verliefdheid rondzweeft? En zolang je niet elke dag met de tekortkomingen van de ander geconfronteerd wordt. Is het dan zo slecht om ineens te gaan samenwonen met iemand die je niet kent en gaandeweg, met veel vallen en weer opstaan, een band op te bouwen. Want tenslotte, het zijn ‘experts’ die de profielen samen leggen en kijken wie een mogelijke match KAN zijn.

 

Een idee?

Ik moet eerlijk zijn, het idee trekt me wel. Het enige dat me er echt aan tegenstaat, is dat het een tv-programma is. En dat zoiets toch ook snel uitlach-tv kan worden.

Maar het idee erachter, ja dat lijkt me wel wat. Misschien moet ik als ik op zoek ga naar de hartenkoning, vertrouwen op mijn eigen team van experts.

 

Liefs,

Cinder

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s