Dromenvanger, ik geloof in jou!

Dag dromenvanger naast mijn bed,

wat hang je daar mooi te draaien met je veertjes in de wind van het raam op een kiertje. Ik vind je prachtig, wat een leuke aanwinst ben jij. Ik ging op mijn gevoel af in de winkel en daar hang je nu, waak je over mij als ik straks ga slapen?

Want ik heb slechte dromen… Kun jij me vertellen wat ze betekenen? Vang jij ze op in je web van kralen en knopen? Ze gaan over angst voor vuur, overleven en vluchten. Anderen gaan over oneindig vallen, of verloren lopen en mijn weg niet meer terug vinden.
Soms heb ik dromen die ik je levendig in elk detail kan navertellen, zo dromen komen ook vaak terug in andere nachten. Dan herbeleef ik ze helemaal, of droom ik verder van waar ik geëindigd ben.

Heel soms word ik huilend wakker, dan grijp ik om me heen tot ik mijn man naast me voel. Hij moet me dan niet begrijpend troosten, hij zag de beelden en de flitsen niet voor mijn ogen die overtuigend echt leken… Hij krijgt me terug rustig, maar de angst om mijn ogen terug te sluiten zit er dan wel nog dik in.

Ga jij me beschermen mooie dromenVanger, zo noem je toch?

Ik heb ook mooie dromen hoor meneer, of noem ik je mevrouw? Vang jij ze in je prachtige pareltjes in het midden van je cirkel? Ze gaan over kinderen die over groene grasvelden huppelen met spetterend vuurwerk boven hun hoofdjes, waar ze gefascineerd naar kijken en op dansen.

Ik herinner niet altijd mijn dromen, maar dan word ik met een gelukkig gevoel wakker. Heel mijn lichaam lijkt dan nog in een ontspannen roes, maar mijn ogen zijn al open. Die dromen geven me een goed gevoel.

Ga jij er over waken dat die warmte en liefde bewaard blijven?

In je slaap ben je onbewust bezig met wat je overdag ook bezighoud, misschien moet jij me maar eens helpen om minder piekerend in slaap te vallen. Wil je dat voor me doen?

Mooie dromenvanger, ik geloof in jouw kracht!
Ga je lekker mee naar dromenland, waak je dan over mij?

Coco

 

14 Dromenvanger

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s