Het perfecte lichaam

Wat is perfect…

Dat verschilt voor iedereen, heb ik de indruk, en bijna iedereen wil ook graag wat anders hebben dan wat je zelf in de spiegel ziet. Een andere haarkleur, krullen/geen krullen, dunner/dikker, groter/kleiner,… Iedereen heeft wel wat aan te merken op zichzelf, en dat is ook wel oké.

Ik ben meestal wel tevreden met mijn verpakking. Tenminste, tot ik kleren moet gaan kopen. Zeker broeken zijn een ramp. Maatje 34 is te groot… en iets kleiners is er meestal niet. Kindermaatjes dan maar, gelukkig ben ik ook nog klein, maar een maat die echt past, is vaak toch ook te kort. Onhandig… Zeker ook omdat ik ondertussen meer dan dubbel zo oud ben als er op de labeltjes in mijn kleren staat.

 

10 perfect lichaam

 

Dus nee, perfect ga ik mezelf nooit vinden.

Maar… is dat nodig? Ik hoef ook helemaal niet perfect te zijn. En ik hoef al zeker niet het volgende fotomodel te worden 🙂

 

Je lichaam is ‘maar’ een verpakking. Het echte cadeautje zit binnenin…

En, wie besteedt er aandacht aan de verpakking van een cadeautje? Als je een geschenk krijgt wil je toch zo snel mogelijk het papier eraf scheuren om te zien wat erin zit. Het maakt ook niet uit of de verpakking beschadigd of verkreukeld is, omdat het MAAR verpakking is.

 

Waarom zijn we dan allemaal zo geobsedeerd door hoe we eruit zien?

Ik werp zelf meestal ook nog snel een blik in de spiegel voor ik de deur uitga en af en toe denk ik er zelfs een keer aan dat ik zo nu en dan mijn haar moet kammen.

Uiterlijk is belangrijk omdat dat voor een eerste indruk zorgt. Het is ook belangrijk omdat mensen je vaak beoordelen op je uiterlijk en ze vaak afgaan op de eerste indruk die ze van je krijgen.

Ook al merk ik dat mijn eerste indruk over mensen achteraf gezien vaak de juiste blijkt te zijn, toch probeer ik om ook open te staan  voor mensen, voor een nieuwe indruk.

Want, niet alles is wat het op het eerste zicht lijkt.

 

Dus. Kijk verder. Dat geldt zowel voor mensen als voor situaties.

Mooie verpakkingen zijn soms echt niet meer dan alleen maar schone schijn.

En gedeukte verpakkingen bevatten vaak de mooiste cadeautjes.

 

Liefs,

Cinder

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s