Waar is m’n roze bril?

Vaak vraag ik me af hoe mensen in een relatie belanden… Zijn ze hun bril onderweg verloren? Liefde maakt blind, zeggen ze toch wel eens. Zijn ze dan echt blind voor de waarheid voor hun ogen? Voor de leugens? Ik begrijp het soms niet, willen ze het bewust niet zien? Waarom?

 

10 brill

 

Ik ben blij dat ik niet blind ben voor de waarheid, ik ben soms een beetje té realistisch. Dan kijk ik te diep door op problemen, zoek ik te geweldig naar oplossingen. Of kan ik het allemaal niet meer loslaten of vergeten. Mijn hoofd denkt vaak téveel na, en dan gaan mijn gedachten tollen. Op zo’n moment kan ik wel een roze bril gebruiken, zo eentje die toch iedereen op lijkt te hebben…

Ik ben gelukkig, dat ik de problemen én het echte geluk kan zien. Herkennen is al een eerste stap. Praten is de tweede. En dat kunnen we, daarvoor heb je beiden een bril nodig.

 

10 bril

 

Niet alleen in een relatie moet je kunnen zien wat er echt is, maar ook als je kijkt naar de wereld om je heen moet je kunnen zien en observeren, interpreteren. Niets is wat het lijkt… Zo haat ik leugens en mensen die elkaar onrecht aandoen. Elkaar bedriegen, beloftes verbreken, iets verbergen. Lap, net daar zou ik wat meer mijn roze bril moeten hebben.
Zo kan ik nog wel even verder rond draaien…

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s