Onverdeelde aandacht

In tijden van smartphones en sociale media richten mensen hun aandacht zelden nog op  één ding. Prikkels komen van overal en dikwijls met veel tegelijk. Mensen kijken op hun werk “gauw” even op sociale media of checken snel hun privé mailbox.
Ik maak me er zelf ook soms schuldig aan, om dat sms’je toch maar snel te beantwoorden ook al heb ik bezoek of ben ik terwijl aan het bellen…

We geven onze medemens dus zelden onze onverdeelde aandacht. Meestal moet die aandacht zo een beetje verdeeld worden én zo mis je dan soms dingen of momenten.

Denk maar aan de mensen die een heel concert bekijken op het schermpje van hun smartphone, omdat ze dat moment liever vastleggen dan het te beleven.

Ik probeer mensen al mijn aandacht te geven, zeker in een live gesprek. Maar ook op een ander moment (telefoon of sociale media, af en toe zijn die best nuttig), als ik het gevoel heb dat iemand uit mijn vriendenkring behoefte heeft aan een gesprek dan laat ik alles uit mijn handen vallen en dan laat ik met veel plezier mijn eten koud worden.

En er is niks zo fijn dan achteraf het gevoel te hebben dat je die andere persoon ook echt geholpen hebt.

 

04 koelekikker

 

Mijn pas ontsnapte huiskikker vond dat vreselijk. Hij verweet me hem te bedriegen omdat ik aandacht gaf aan andere mensen. Hij vond het ook vreselijk als ik niet ging slapen als hij naar zijn terrarium wilde, ook al zat ik dan middenin een gesprek.

Het vertrek van de kikker maakt het nu nog gemakkelijker om mijn aandacht helemaal aan de mensen te geven die dat nodig hebben.

 

Één ding heb ik er alvast uit geleerd, kikker of koning, mijn eventuele toekomstige huisgenoot zal moeten kunnen verdragen dat hij af en toe mijn aandacht moet delen.

 

Liefs,

 

Cinder

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s