Wat is jouw naam?

Je komt als nieuwe patiënt, zorgbehoevend, bewoner in een zorginstelling terecht en dan komen er de eerste uren een heleboel nieuwe gezichten je kamer ingestormd… Een hele hoop vragen worden op je afgevuurd, eigenlijk teveel vragen over je gezondheid en te weinig over je persoonlijkheid. Wat een boel formulieren moeten er in orde gebracht worden, natuurlijk dat is belangrijk en hoognodig. Je mag al blij zijn wanneer een persoon die je deur open wandelt zich eerst voorstelt met zijn naam en positie. Vriendelijkheid is nog zo belangrijk!

 

07 vragen

 

Op de eerste lege regel van al die stapels papieren moeten ze je naam invullen. Dan is de vraag: “Wat is uw naam?” echt een normaal standaard. Maar eigenlijk zou er eens een minister moeten zijn die het in de wet verplicht om er ook deze vraag bij te schikken:

 

Hoe wenst u aangesproken te worden?

 

Er zijn mensen die liever niet aangesproken worden met hun achternaam, een vrouw die liever een afkorting wil van haar te lange voornaam, zeg maar gewoon mevrouw – meneer, zeg maar mijn voornaam, of iets helemaal anders. Je kinderen zeggen toch ook mama tegen je.

 

01 naam

 

Je echtgenoot zegt schatje of beezeke. Vrouwke, Mieken, Miss, Moeke, … Waarom zou deze vraag dan overbodig zijn? Wat is jullie mening hierover? Welke aanspreeknaam zouden jullie kiezen?

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s